ÖMLESZTETT ÁRU VAGONBA RAKÁSA ÖNJÁRÓ GÉPEKKEL

A belföldi szállítmányozási - és anyagmozgatási tevékenységünk jelentős részét képezi a mobil vagonrakodó gépeinkkel (9 db) történő átrakási tevékenység.

 

Különféle gabonát, terményt, olajos magvakat rakunk át közúti járműről ömlesztettáru szállító vasúti kocsikba. Ezen átrakási tevékenységünket az ország egész területén végezzük.

 

A vagonok berakodása mellett azok kiürítésére is rendelkezünk 3 db speciális, ömlesztett áru kirakó berendezéssel. Ezek segítségével egyszerűen és költséghatékonyan tudunk árut továbbítani - szállítójárművek közbeiktatásával - a vasúti rakodóhelyről közvetlenül a felhasználókig.

 

A rakodási tevékenység kiegészí-tőjeként elvégezzük a vagonokhoz történő árufuvarozást, a közúti és vasúti okmányok kezelését, kitöltését, az áruk vámkezelését.

 

 

Folyamatosan kapcsolatot tartunk a megbízóinkkal, a hatóságok és minőségellenőrző szervek képvise-lőivel. Igény esetén elvégeztetjük a vagonok mérlegeltetését, melyet, megrendelésre, személyesen ellenőrzünk.

 

A mobil gépekkel történő átrakási tevékenységnél díjkedvezményt kapnak azon megbízóink, akik cégünket bízzák meg az árutömeg rakodó állomásra történő fuvarozásával is. Rakodókapacitásunk: 750-800 tonna/nap/gép

 

Az előkészítő munkák során a következőkben felsorolt tevékeny-ségekre fordítunk fokozott figyelmet:

  • a címlista alapján az optimális vasútállomás (ki és/vagy berakodóhely) kiválasztása, lekötése

  • vagonrendelés

  • a felrakóhelyi súlyokat próbamérlegelésekkel ellenőrizzük

  • a rakodásra kiállított vagonoknál ellenőrizzük azok tisztaságát, zárhatóságát és beázás mentességét

  • a feladóhelyre szállított áru minőségét figyelemmel kísérjük, külön megrendelői kívánságra a vasúti mérlegelések helyszíni ellenőrzését is elvégezzük

  • kapcsolattartás és ügyintézés (MÁV, Vám, minőség-ellenőrzés, növény- és állategészségügy)

  • az aktuális adatoknak megfelelően a vasútállomásokon kitöltjük a szükséges okmányokat